Stíhajme toho viac

O nás ženách sa vraví, že stíhame toho viac, sme viac zorganizované a vieme robiť viac aktivít súčasne.

Ako vraví Mark Gungor – človek, čo humornou cestou rozpráva o manželstve, rozdieloch medzi mužom a ženou:

Muži majú v mozgu na každú činnosť vždy jednu samostatnú škatuľku. Jednu na svoju manželku, jednu na deti, jednu na prácu, jednu na šport, jednu na priateľov atď. Muži keď niečo riešia, vždy otvoria len tu jednu pomyselnú škatuľku a keď je záležitosť vybavená – tak ju hneď zatvoria. Nedajbože – aby otvárali a riešili dve škatuľky súčasne  . Okrem toho majú ešte jednu škatuľku – prázdnu, alebo aj tzv. nothing box. Ak chcete zistiť, kedy sa v nej muž „nachádza“, stačí si ho všimnúť, keď napríklad slastne vyvalený na gauči nezmyselne čumí na TV, dookola prepína televízne kanály a na akúkoľvek vašu otázku nereaguje. Proste je v „nothing boxe“  .

Takže otázka „Miláčik, na čo myslíš?“ Je vlastne tá krabička: SOM MIMO :).

My ženy máme jednu veľkú krabicu – kde sú všetky aktivity navzájom pospájané množstvom imaginárnych prepojení. Všetko súvisí so všetkým a ak aj myslíme na to, že syna treba poslať na futbal, v robote treba odovzdať projekt, alebo  večer navariť špagety pre celú rodinu, tak to vieme robiť v jednom čase. A vlastne krabičku SOM MIMO ani nepoznáme  (aj keď by sa aj nám niekedy hodila).

Ono je to vlastne taký fór a zabávame sa na tom. Ale to, že ženy sú z Venuše a muži z Marsu, v podstate platí do bodky. Každý máme svoje myslenie, pohnútky, ktoré nás ženú vpred, ale aj vlastné predstavy, priania, prácu, či podiel zodpovednosti. V každej rodine je to rozdelené inak. Primárne nechceme stierať rodové stereotypy, v dnešnej dobe sa to mení a povinnosti sa vyrovnávajú. Aj keď možno stále platí, že viac je muž pri kosačke, či kladive a žena v kuchyni a pri deťoch. Nevravíme, čo je správne, každý vie, ako mu to doma vyhovuje.

My ženy toho ale ozaj dokážeme  stihnúť veľmi veľa. Veď len taký bežný program – ráno deti, práca, milión mítingov, kopec aktivít týkajúcich sa detí, k tomu sporák, vysávač, deti a ich úlohy, rozvoz na krúžky, pranie, dokončenie večer práce doma, do toho sa treba s deťmi, alebo s manželom porozprávať (najlepšie zvlášť), lebo slová znamenajú pre nás veľa.

Nepomohol by vám taký Diár pre MAMU?

Napísať si, kedy čo uvariť, kedy mám odovzdať projekt v práci, kedy odviezť deti na krúžky, kedy čo zaplatiť. Mať prehľad vo financiách, v plánoch, nezabúdať na narodeniny, meniny, sviatky, nákup  darčekov pre celú rodinu, či zaznamenať si všetko pekne na jednom mieste.

pexels-photo-322339