Každá mama má svoj príbeh

Aký je ten váš?

Chcete stíhať veľa, na všetkých frontoch byť dokonalé a potom na vás samotné nezostane čas?

Alebo si poviete, práca počká, venujete sa deťom, rodine?

Alebo ste od rána do večera v práci a doma cítite výčitku, že sa rodine venujete málo?

 

Každá mama pozná to svoje. Ale všetky vieme, že je toho veľa, čo musíme stíhať. Chceme sa dokonale postarať sa o deti, venovať sa im, hrať sa s nimi, ísť na prechádzku, pomôcť s úlohami, zdravo a chutne navariť, dokonale upratať, oprať holdy prádla, pritom stíhať aj manžela, ďalšiu rodinu. Ak sme zamestnané, poznáme aj prácu, ranné vstávanie, projekty, nedokončené úlohy, či naháňanie sa cestou domov, aby sme stihli deti zo školy/škôlky. Nesmieme zabudnúť ani na termín u lekára, v práci treba projekt odovzdať presne na čas, v rýchlosti skočiť na nákup, deti odviezť na krúžky, či ísť na rodičovské. A samozrejme,  toto všetko by sme mali zvládať s úsmevom na tvári a nebodaj ešte aj krásne, upravené, s dokonalou manikúrou a nevyrastenými šedinami. :)

Dá sa to?

Nie, nedá. :) Určite sa však dá urobiť maximum, určiť si priority. Deň má len 24 hodín. Ak doma nie je povysávané, ale deti sú šťastné. Ak sa venujete práci naplno, ale nie ste tam do večera. Ak sa stíhate s deťmi rozprávať, tráviť s nimi čas, ale nie ste s nimi 100 percent svojho času. Tak je všetko v poriadku. Nedá sa byť dokonalé všade.

Každá máme ten svoj príbeh. Ako si žijeme, ako ľúbime, ako pracujeme, ako všetko stíhame, ako sa venujeme každému naokolo. Často na úkor seba.

Preto sme pre vás pripravili DIÁR PRE MAMU aj tento rok. Veríme, že vám pomôže určiť si priority, zadefinovať si čas, pomôže vám nezabudnúť na žiadne dôležité stretnutie, či narodeniny niekoho z rodiny. Ale veríme, že si budete vedieť lepšie zorganizovať aj čas pre seba.Veď nadarmo sa hovorí, ak je spokojná mama, spokojné sú aj deti. Stretnutie s kamoškou, kino, kozmetika, či masáž, sú príjemným spestrením nášho hektického života. Naplánujte si všetko tak, aby ste stíhali čo najviac, ale aj seba. A aby vás neuprataná posteľ, či chýbajúce maslo v chladničke vôbec nerozhádzali.

 

DIÁR PRE MAMU 2019

#stihajmetohoviac

#nienaukorseba

#kazdamamamasvojpribeh

Čas predĺžiť nevieme, vieme si ho však zorganizovať.

kazdamamamasvojpribeh