Žena na "materskej dovolenke"

Polemika o tom, či materská dovolenka je vlastne dovolenka, hádam už skončila. Každá mama, ktorá má minimálne jedno dieťa vie, že okolo neho sa treba neustále točiť. A keď je tých detí viac, tak sa ten kolobeh povinností znásobuje.

Jedno dieťa spí, druhé sa práve zobudilo, prípadne prišlo zo školy. Treba navariť obed, upratať po drobcovi hračky, malému uvariť kašičku, veľké dieťa prišlo hladné, prípadne na obede navarili niečo bléé, k tomu skontrolovať úlohy, ísť na prechádzku, naložiť umývačku, vytiahnuť prádlo z práčky, ponúknuť niečo kamarátovi našich detí, ktorý práve prišiel na návštevu. Odpratať keksíky z koberca, odložiť špinavú plienku, upiecť koláč …  a zasa kuchyňa, vysávač, kojenie, varenie, plienky, úlohy… a tak neustále dookola.

Večer odpadávame a pokiaľ niektoré z nás musia uspávať malé deti, máme na mále, aby sme nezaspali s nimi  .

Manžel síce prišiel z práce, ale nie je čas sa s ním porozprávať, niekedy sa tešíme, že sa zahrá na chvíľu s deťmi a môžeme sa ísť v pohode osprchovať.

Takže materská dovolenka je vskutku náročná práca. Dodatočne si aj tak vždy povieme, ako nám bolo s deťmi počas materskej dovolenky super. Detičky sú malé len raz a tak si to treba užiť.

Ak chcete povinnosti pekne plánovať, zapisovať si, čo ste s dieťatkom zažili, kam ísť na prechádzku, čo uvariť a myslieť pri tom trošku aj na seba, svoj rozvoj, sny, štúdium, plány, objednajte si DIÁR PRE MAMU. Uvidíte, pomôže vám.