Čas na moju kávu....

Máte čas na svoju kávičku?

Sú mamy, ktoré si svoju rannú, alebo aj dennú kávu dokážu vychutnať v pokoji. Dieťa sa popritom hrá, ideálne spinká. Ale je mnoho z nás, ktoré kávičku pijú za pochodu, pri obliekaní, pri upratovaní, pri behaní za dieťatkom. Ktorá ste? Ruku na srdce. Studená kávička na krásu už dávno neplatí. :)

Tá káva v podstate ani nie je dôležitá. Dôležité je, či si viete nájsť denne aspoň pár minút na seba. A môžete piť kávičku, alebo ísť na bicykel a vyvetrať si hlavu, pozrieť si svoj obľúbený film, alebo len tak v tichu oddychovať.

Každá máme svoju predstavu o pohode.

My mamy robíme všetko pre deti, hlavne, keď sú maličké. Zabúdame na to, že sme aj ženy. Že aj my máme svoje potreby.

Hlavne po prebdenej noci plnej kojenia, alebo ranného zhonu zvážania do škôlky, alebo keď musíme súčasne variť, ísť na nákup, odovzdať projekt v práci, zapnúť práčku a skontrolovať domáce úlohy. :)

 

Riešením je plánovanie.

Dajte si do TO DO listu čas pre seba. Len pár minút, ak sa podarí, alebo aj dlhšie. Nikto sa nezblázni, ani sa nič hrozné nestane, ak sa povenujete len sebe. Pretože potom budete oddýchnutejšia, milšia, usmievavejšia. To ocenia aj deti. :)

 

Ale ako plánovať? Plánovať nie je také zložité, ale dodržať svoje plány je už ťažšie.

Ideálne mať všetko zapísané. Ak si svoj čas zapíšete, je väčšia šanca, že to aj dodržíte. Majte vyčlenený čas, alebo len časové rozpätie, kedy môžete mať SVOJ ČAS.

 

Našim krédom je KAŽDÁ MAMA MÁ SVOJ PRÍBEH... ale tak trochu si ho tvoríme aj my samé.

 

A ako plánovať?

Ideálne s našim DIÁROM PRE MAMU

Týždenný kalendár ti ponúka priestor, kde si môžeš naplánovať svoje aktivity, ale i aktivity svojej rodiny. Vieš si tak naplánovať stretnutie s kamoškou, jogu, dobrý seriál v telke, alebo aj dobrú babskú wellness jazdu.

Diár ponúka aj iné zápisky:

  • Vieš si zapísať svoje top mesačné plány
  • Svoje celoročné plány a predsavzatia
  • Vieš kontrolovať svoje financie
  • Pod palcom máš aj svoju postavu, či už chceš schudnúť, alebo len pravidelne cvičiť. 
  • A že sme mamy, to je najdôležitejšie, takže je tu priestor na pripomienky, hlášky svojich detí, ich kresby, ako aj celý náš rodinný príbeh, ktorý v roku 2023 prežijeme. Hlavne nech je plný lásky, zdravia a šťastia s tými najbližšími.

 

A nezabudni, že aj čas pre seba treba.

Velkost na uvodnu stranu (14)  

 

 

Objednaj